The 2016 Summer Olympics, officially known as the Games of the XXXI Olympiad and as Rio 2016, is a major international multi-sport event due to be celebrated in the tradition of the Olympic Games, as governed by the International Olympic Committee (IOC). The host city of the Games will be Rio de Janeiro, Brazil, announced at the 121st IOC Session held in Copenhagen, Denmark, on October 2, 2009. The games will open on August 5, 2016 and the closing ceremony will be on August 21, 2016. There will be 35 competition venues mainly in Barra da Tijuca, but also in three other zones: Copacabana, Deodoro, and Maracanã. It will be the first time a South American and Lusophone city will host the event.

Tko će kome u Brazilu?

6. prosinca u 17 sati održat će se ždrijebanje ekipa za svjetsko prvenstvo u nogometu u Brazilu.Za sada je poznata samo prva jakosna skupina, u kojoj će prema posljednjoj Fifinoj ljestvici iz listopada biti smješteni domaćin Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska. Iako su već danas brojni svjetski mediji objavili vjerojatni raspored u ostalim jakosnim skupinama, treba reći kako one za sada nisu službeno potvrđene. Naime, Fifa još nije odlučila koje će se sve stavke uzeti u obzir pri određivanju istih. Hrvatska možda i u trećoj jakosnoj skupini! Ukoliko se u obzir uzme isključivo svjetski renking, onda će BiH biti u drugom potu, zajedno s Nizozemskom, Italijom, Engleskom, Čileom, SAD-om, Portugalom i Grčkom, dok će Hrvatska završiti u trećem s Obalom Bjelokosti, Rusijom, Francuskom, Ekvadorom, Ganom, Meksikom i Kostarikom.


Međutim, velika je mogućnost da će vrlo važan pri odabiru biti i broj nastupa na svjetskim smotrama, što bi Hrvatskoj moglo donijeti plasman u drugu jakosnu skupinu, dok bi debitant BiH u trećoj zamijenila Francusku. No, kao presudna stvar ipak se spominje ideja da će se jakosne skupine organizirati na način da se u najmanjem mogućem postotku susreću momčadi iz istih Konfederacija. Puno je pitanja, a  odgovora još nema. U međuvremenu se valja zabavljati svim mogućim i nemogućim kombinacijama.